menu CLEMENT


najaarsmenu CLEMENT

                              

Onze menu is een eerbetoon aan Captain Clement Robertson, wiens moed en opoffering op 4 oktober 1917 voor altijd in de geschiedenis van ons restaurant verankerd zijn. 

Clement 3 gangen - 58.00  Een mini-à la carte in 3 gangen,  onze troef voor kleine gezelschappen!

Clement 4 gangen - 78.00   Een mini à la carte in 4 gangen, ervaar de keuzevrijheid in topgerechten & kies   

                                                     2 voorgerechten.

 

VOORGERECHT 

               Zes oesters Cuvée Prestige - natuur

               Zes oesters Cuvée Prestige  - Rockefeller = met daslook

               Zes oesters Cuvée Prestige  - Fine Champagne

               Zes oesters Cuvée Prestige -  tasting van bovenstaande drie smaken

                   Lobster Roll- slaatje van vers gepocheerde Canadese kreeft op een zacht briochebroodje

                   Dorade Royale  - gesmoorde Vlaamse prei 

                   Wildcnsommé - met gebakken bosduiffilet

                   Gelakt Duroc spek - auberginekaviaar 

HOOFDGERECHT 

               Gebakken kabeljauwhaasje  - met Vlaamse spinazie, lichte wijnjus & kroketjes 

                  Dorade Royale  - gesmoorde Vlaamse prei en kroketjes

               Vers gekookte Canadese kreeft -  500g, gegrild + 15.00 euro

                  Vers gekookte Canadese kreeft  - Dublin Laywer = met whiskeysaus + 15.00 euro

               

               Tache Noir Farmmeat - smaakvol stuk uit de bovenbil met Bordelaisesaus

               Iberico Secreto - saus met Terrest Tripel, honing & tahini (sesampasta)

               

               Hazerug  - Portosaus & gratin dauhphinois

               Fazanthen Brabançonne  - bintjeskroketjes            

               Hertenkalffilet - Grand Veneur & gratin dauphinois + 10.50 euro

               Everzwijnragout -gratin dauphinois

 

DESSERT

               Selectie West-Vlaamse hoevekazen 

                Dame blanche - huisgedraaid vanille- ijs van lokale melk & room & Belgische chocolade

                Amande Bourdalou - Conférenceperensorbet & amandelsponge

                Perensorbet Royale

 

I AM WINE wijnbeleving - by sommelier Carine Hoedt 

 

          I am Wine  

Geniet van Belgische wijn & diverse cool climate selecties.

Proef 3 x 15cl premiumijn telkens passend bij uw gerecht 29.00

I am Bob  

Geniet van Belgische wijn & diverse cool climate selecties.

Proef 3 x 6cl premiumwijn telkens passend bij uw gerecht 17.00